onsdag 11 november 2009

Hong Kong

Nu är det bokat, boende i Hong Kong över nyår. Vi ska på ett hostel i Mong Kok. Rummet är ganska litet och utan fönster. När vi pluggade i Hong Kong för 4 år sedan kom Filips syster på besök. Då bodde de i ett liknande rum. Det var verkligen klaustrofobisktoch de bodde där bara i några nätter. Men det är bara att bita ihop och vara ute så mycket som möjligt. Vi åker ju inte till andra sidan jordklotet för att spendera tid på rummet. Fördelen är att det är billigt, ca 200 kr natten och då är man ju inte så kräsen. Rent är det i alla fall.

I Hong Kong har de lite problem med talet fyra och fjorton. Uttalar men det fel låter fyra som död och fjorton som definitivt död. Man kan ju förstå varför de tycker att det är lite känsligt, så känsligt att de tom ibland plockar bort de våningarna från hus. När Filip och hans syster bodde på ett hostel. Bodde de på våning fjorton. De var de enda som var där.


De ska bli fantastiskt kul att åka dit igen. Mong Kok ligger på halvön Kowloon och är ett marknads- och butiksdistrikt. Många roliga marknader (helt annat än Sverige) och roliga butiker. Funderar på att åka dit med kläder för två dagar och sedan shoppa resten där. Tyvärr är jag ganska mycket längre (och större) än genomsnittskinesen så det bliratt handla kläder på avdelningen för "fat people" som de så fint uttrycker sig.

*Längtar*

1 kommentar:

  1. Ja, spännande nyår ni har framför er! Man blir lite ledsen över att höra att du handlar på "fat people" avdelningen. En annan hade ju fått handla på gigant people avdelningen ;-)
    Hoppas allt är bra med dig trots allt som hänt.
    Vi ses nästa helg!
    Kram kram

    SvaraRadera