torsdag 19 februari 2009

Optimism = Naivism?

Är det för att man inte ännu är så gammal och inte har all den livserfarenhet alla äldre män (VD, styrelseledamöter mm) har. Är det därför de slutat vara optimister inför framtiden och bara ser eländet som vi matas med varje dag? Lågkonjunktur och finanskris. Finns det inget hopp längre då eller? Jag vägrar att tro att det är meningen att vi ska lägga oss ner och dra täcket över huvudet. Tror att det finns två sätt att tackla detta på:

1. Kör som det ryker och satsa på en offensiv strategi? Vad kan du förlora på att satsa stenhårt? Ja köpet kanske inte sker idag eller imorgon, men om en månad eller två när folk har pengar så kommer de ju att lägga dessa på det företaget som har synts på marknaden. Det är ju det företaget som finns i medvetandet.
2. Eller så drar du in alla resurser, backar bakåt och drar täcket över huvudet och hoppas att kunderna är lojala och hittar dig ändå. Är inte detta en kontig strategi?

Jag vägrar tro att det kommer att vara kris och att folk har det dåligt. Man måste ju ha hopp inför framtiden och se optimistiskt på den. Annars är det ju inte lönt att hålla på med det vi håller på med. Är detta naivism?

1 kommentar:

  1. Vad kul att du är igång och bloggar lite mer. Tar alldeles för lång tid mellan gångerna tycker jag! Kram

    SvaraRadera