söndag 13 december 2009

Julbak och lucia

Helgen har spenderats i Helsingborg hos min kära syster. Även mina småsystrar Emma och Frida var med. Igår tittade vi på nya Twilight-filmen New Moon. En mycket bra film som ni alla borde se!

Idag har vi tittat på Helsingborgs Lucia stan och gav oss även på att baka lussebullar och pepparkakor. Lussebullarna blev mycket fina fast att vi var många kockar. (5 stycken). Värre var det med pepparkakorna. Vi skulle göra 6 st stora hjärta så att vi alla syskon + pojkvänner skulle få varsitt.


Emma och jag hade först problem med att få till snygga hjärtan när vi flyttade dem från bordet till plåten. Vi valde istället att direkt göra dem på plåten. Emma fick till 4 riktigt fina hjärtan, men när vi sen glömde plocka ur dem från ugnen var det 3,5 kolhjärtan istället. Allt jobb för ingenting. Vi som brukar vara riktigt duktiga på att baka. :-(



Som tur var lyckades vi iallafall få en plåt med två hjärtan som inte var brända och supergoda lussebullarna. Vi gjorde även lite knäck som var jättegod, så lite julstämning fick vi allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar