söndag 26 oktober 2008

Mr Right?

Mr Right. Finns han?
Hur vet man att Mr Right är den man är tillsammans med och ingen annan....

Kan man någonsin veta? Jag hittade en krönika i tidningen Hennes, skriven av en man.

Recept på Mr Right. Tycker det sammanfattar vad jag vill ha iaf. Är ni killar sådana?

"Recept på mr Right (?)En av de absolut vanligaste frågorna vi killar ställer oss är: vad tusan vill tjejerna ha av en kille?

Och nu bortser vi från den yttre faktorn. Den brukar ändå bara sammanfattas med ”snygg”, och eftersom det finns lika många definitioner av det begreppet som det finns tjejer på den här planeten är det ingen poäng att diskutera just den biten.

Samma gäller intressen och personlig stil. Där är vi alla olika. Medan en tjej suktar efter en motorcykeltokig kille att köra ikapp med på Autobahn, söker en annan någon naturvän att gå ut i skogen och artbestämma skalbaggar med.

Vi pratar nu om de där kriterierna som får en tjej att betrakta en kille som en potentiell make istället för ett tillfälligt strul. De där universella personlighetsdragen som i princip alla kan enas om.

Utifrån alla de beskrivningar och önskelistor jag hört genom åren har jag nu försökt vaska fram ett slags grundrecept på ”mr Right”, och det lyder ungefär så här:

Får henne att känna sig speciell. Han ser henne (och hela henne – inte bara bröst och rumpa), smickrar inte bara utseende utan även handlingar och intelligens, visar att hon är den viktigaste personen i hans liv – både för henne och inför andra. Kort sagt: han behandlar henne som en prinsessa.

Lyhörd. Han springer inte in i sin grotta så fort han får en ledig stund, utan håller gärna handen verbalt med henne. Precis som en god vän lyssnar han och förstår (och låter bli att se samtal som problem som ska lösas). Uppmärksammar hennes behov. Tröstar henne när hon är ledsen. Gläds med hennes framgångar.

Ärlig. Han ska vara öppen, rak, sanningsenlig och gå att lita på. Visst kan det vara spännande med en mystisk kille, men mest på håll. Ingen tjej vill hela tiden undra vad mannen hon lever med egentligen tänker.

Känslosam. Dvs tycker inte att det är bögigt att öppet visa när man är ledsen och behöver en kram.

Någon som utmanar henne. Bara för att tjejerna vill bli behandlade som prinsessor så innebär det inte att de vill ha en ja-sägande butler som lyder minsta vink. Att han inte alltid håller med eller ger henne det svar hon vill höra innebär inte att han är en skitstövel, utan någon med ryggrad.

Drivkraft. De tjejer som tänder på en välfylld plånbok är inte i första hand ute efter ett liv fyllt av kärlek utan ett liv fyllt med lyx som man inte behöver jobba för. Kärlek går kanske inte att köpa för pengar, men man kan hyra hyfsade imitationer under begränsade perioder. Därmed inte sagt att storleken på plånboken inte spelar roll. En tom börs brukar skvallra om att man inte har tagit tag i sitt liv utan mest driver omkring. Och är det en sak som tjejer inte gillar så är det killar som inte vill något med sina liv. Han ska ha ambitioner och mål. Strunt i vad de är – bara han vill något!

Självförtroende. Det är lätt att gilla någon som gillar sig själv. Dock till en viss gräns. Förhållanden där båda är väldigt förälskade i honom brukar inte hålla så länge.

Äventyrlighet och spontanitet. Han ska gilla att prova nya spännande saker, helst tillsammans med henne. Trygga soffpotatisar som aldrig vågar utmana sig själva går fetbort.

Humor. Och med det menas förmågan att kunna skratta åt livet, motgångar och sig själv – inte bara sina egna skämt.

En avslappnad attityd. Bara för att tjejer gillar att bli behandlade som prinsessor vill de inte känna sig som medlemmar av kungafamiljen på det sätt att de aldrig får rapa, fisa eller hasa omkring osminkad i pyjamasen. Piedestaler är till för att ha blommor på – inget annat.

Hjälpsam där hemma. Att dela rättvist på tvätt, disk och blöjor är en självklarhet. Och det utan att det ska behöva tjatas om det.

Hel och ren. Utseendet kanske inte spelar så stor roll, men ett grundkrav, oavsett om man är biker eller börsmäklare, är att han håller sig ren och luktar gott. Deovägran, skit under naglarna och bromsspår i kallingarna är inte macho – bara äckligt.

Romantisk. Hon vill bli uppskattad och uppvaktad, och inte bara under de tre första veckorna, utan resten av livet. Hon vill få komplimanger, blommor, presenter och överraskningar. Bli ständigt påmind om att hon är den viktigaste personen i hans liv.

Självständig. Visst ska han älska att umgås med henne, men inte hänga som en hund i hasorna. Han ska ha egna vänner, egna intressen och ett eget liv. Så att ni får chansen att längta efter varandra, och få något att prata om när ni ses igen.

Ödmjuk. Han ska kunna be om förlåtelse när han gjort något dumt och inte låta sin stolthet komma i vägen för att lösa fnurran på tråden. Han ska också kunna ställa sitt ego åt sidan, tänka på andra och kompromissa.

Bra älskare. Och med det menas inte att han kan alla ställningar ur "Långt ned i halsen" vol. 1-7 eller kan imitera en pistonghammare i en timme. Han vet att förspel inte är en hockeyterm och att klitoris inte är en grekisk maträtt. Han är lyhörd för hennes behov och har lärt sig vad hon gillar. Han blir inte klar fem minuter innan henne. Dessutom berör han och smeker, även när det inte leder till sex.

Ansvarsfull. Han springer inte skräckslagen iväg och leker ”19 igen” med polarna så fort hon vill prata om framtiden i ett längre perspektiv än vad man ska göra nästa helg.

Bra pappa. Han har förstått att vara pappa inte går ut på att bo på jobbet för att kunna sätta mat på bordet, utan att pappor kan göra allt som mammor kan (utom möjligtvis amma), och dessutom gör det med glädje."


Ja vad tycker ni? Jag håller med typ nästan helt + en massa andra bra egenskaper oxå såklart!! =)

2 kommentarer:

  1. scheisse, de va inte lite krav ni töser har på oss killar, men jag kan faktiskt hålla me om de mesta ändå, men du borde nämnt att egentligen samma krav gäller för er tjejer med vissa förändringar kanske...

    SvaraRadera
  2. Fast det är ju svårt för mig att nämna vilka krav ni har på oss. Det får ju du göra.. =)

    SvaraRadera